|
щіпка тертого мускатного горіха 1 скл. вершків 20% 1 л овочевого або курячого бульйону сіль, перець 1 велика цибулина 8 великих креветок 2 ст. л. вершкового масла 1 зубчик часника 750 г броколі
Для крутонів:
4 шматочка білого хліба без кірки 2 ст. л. олії 2 зубчика часника
Броколі вимити і розібрати на невеликі суцвіття. Стебло нарізати невеликими шматочками. Цибулю та часник почистити та подрібнити.
Закип'ятити в каструлі підсолену воду, покласти броколі і варити 4 хвилини. відкинути на дуршлаг, обдати холодною водою. Відкласти 6 невеликих суцвіть. Розігріти в каструлі вершкове масло, обсмажити цибулю та часник 3 хвилини. Влити половину бульйону, додати броколі. Тушкувати на середньому вогні близько 10 хвилин. Дати овочам трохи вистигнути і потім подрібнити блендером в пюре. Тим часом кожен зубчик часника розрізати пополам і натерти шматки хліба. Потім порізати хліб кубиками. Обсмажити їх в олії. Креветки відварити в киплячій підсоленій воді, після чого почистити. Перекласти на тарілку, накрити і залишити в теплому місці. Влити в каструлю з супом бульйон, що залишився і довести до кипіння. Приправити мускатним горіхом, сіллю і перцем. Влити вершки і через 1 хвилину зняти з вогню, не доводячи суп до кипіння. Розлити суп по тарілкам, в кожну покласти по 1 відкладеному суцвіттю броколі і по 1 креветці. Подавати з крутонами.
6 порцій.
P.S. Смачний суп! Часником я не натирала хліб, бо то довго))) Я дала вичавлений часник прямо в суп. І також дала червоного перцю, мені бракувало трошки гостроти. Сухарики смажила на сухій сковороді.
|
|