2 ст. л. родзинок
500 г картоплі, звареної в "мундирі"
100 г муки
2 яйця
терта цедра половини лимона
250 г знежиреного сиру
сіль, вершкового масла для смаження
Розмочити родзинки в гарячій воді.
Картоплю очистити і або натерти на терці, або пропустити через мясорубку.
Приготувати тісто. Для цього перемішати натерту картоплю, муку, яйця, лимонну цедру і сир. Заправити сіллю. Дати стекти воді з родзинок і також додати їх в тісто.
Протерти мукою руки і скачати з тіста маленькі кульки, а потім надати їм форму оладок.
Розігріти на сковороді вершкове масло і обсмажити в нім оладки з двох сторін до золотистого кольору за 5-6 хв.
Подавати теплими.
Журнал "Приятного аппетита" №2 (1998 г)