300 г замороженого листкового тіста
1 яйце
Для начинки:
3 ч. л. яблучного желе або сливового повидла
500 г слив
50 г вершкового масла
2-3 ст. л. цукрового піску
1 ч. л. кориці
40 г мигдалевої стружки
Розморозити пластинки листкового тіста. Збити яйце. Покрити деко папером для випікання. Нагріти духовку до 200 градусів.
Розрізати впоперек 3 пластинки тіста. Змастити їх зверху желе або повидлом, а краї яйцем. Нарізати останні пластинки уздовж широкої сторони на 6 тонких смужок, скрутити їх спіралькою і викласти на квадрати з тіста як окантовку. Злегка притиснути.
Помити сливи, розрізати їх навпіл, видалити кісточки і нарізати часточками. Розтопити вершкове масло. Покрити тістечка сливами, змазати їх вершковим маслом і посипати мигдальною стружкою.
Змішати цукор з корицею і посипати тістечка. Випікати до золотистого кольору (25 хвилин) Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Журнал "Приятного аппетита" №10 (1997р)