На 1 кг картоплі -
1 яйце
1 ст. л. мелених сухарів або пшеничної муки
2 ст. л. рослинної олії
1 ст. л. сметани
сіль
Для фаршу:
50 г сушених грибів
2 цибулини
1 ст. л. вершкового масла, сіль
Варену картоплю розминають у гарячому вигляді. Коли вона прохолоне (стане теплою), додають сире яйце, сухарі, олію, сметану, сіль, перець і доре перемішують.
З підготовленної масси ліплять кружальця, розкладають на них грибний фарш, загортають краї, надаючи форми рулетиків, обкачують у борошні або в сухарях і обсмажують на олії з усіх боків.
Приготування фаршу:
Сушені гриби варять, дрібно нарізають, обсмажують і змішують із злегка обсмаженою зеленою цибулею.
Крученики подають на стіл із сметаною або грибним соусом.
Мої коментарі: Гриби в мене були обсмажені з цибулею шампіньйони і прокручені через м'ясорубку.
Книга "Сучасна Українська кухня" (1979 р)