500 г сиру
2-3 яйця
3-4 ст. л. борошна
1 ст. л. вершкового масла
сіль - за смаком
0,5 ст. сметани
Віджатий і перетертий через сито сир сполучають з яйцями, цукром, сіллю і мукою і все добре перемішують. Воду довести до кипіння, як тільки закипить, сирну масу акуратно опускають у воду за допомогою чайної ложки і варять 5-7 хвилин.
Подають на стіл з вершковим маслом. Сметану подають окремо.
Мои коментарі: перший опущений у воду сирник розчинився у воді... Тоді я додала ще трохи муки і сирнички вийшли ніжненькі і м'якенькі. Не переборщіть з мукою! У мене сир був трохи рідкий.
Книга "Сучасна Українська кухня" (1979 г)