 |
на 6 -12 порцій(залежить від чашки):
1 пачка вершків-32-38% (250 мл) 1/2 скл. цукру (100 г) 100 г гіркого шоколаду 250 г маскарпоне 2 ст. ложки какао(20 г) 4 жовтка 1/4 ст (60 мл) шоколадного або горіхового лікеру (можна бренді)
Для подачі
на вибір:
Збиті вершки Горішки
Духовка 160 градусів. Час запікання 15-20 хвилин (залежить від розміру чашки)
1. В каструлі доводимо до кипіння вершки перемішані з цукром. Знімаємо з вогню та додаємо шматочки шоколаду. Перемішуємо до повного розчинення . 2. Додаємо сир та какао. Перемішуємо до однорідного стану. 3. В масу, що злегка охолонула, додаємо жовтки та алкоголь. Перемішуємо. 4. Розливаємо масу в чашки на 3/4 висоти. Ставимо чашки в глубоку форму для випічки, а потім в духовку. Коли форма вже в духовці, то акуратно, щоб вода не попала в десерт, наливаємо кип'яток на 2 см висотою. 5. Випікаємо. Якщо після випічки середина здається вам що ще трясеться, то так і повинно бути. 6. Даємо десерту "відпочити" в холодильнику, як мінімум 2 години. 7. Перед подачею прикрашаємо вершками, посипаємо горіхами, шоколадом.
Джерело: Рецепт взяла в Соні
|
 |