Для основи десерту: 400 г гіркого шоколаду 400г вершків 40 г зеленого чаю 250 г збитих вершків 50 г порошку какао
Для шоколадної глазурі: 80 г гіркого шоколаду 40 г вершків 40 г вершкового масла
Десерт цей дуже шоколадний та смачний. Він гарно догодить чоловікам так як вони все шоколадне дуже полюбляють. А отже шлях до серця Вашого обранця привідкриється. Готуємо. До вершків всипаємо чай і доводимо до кипіння. Проціджуємо. Заливаємо гарячими вершками шоколад. Помішуючи доводимо суміш до однорідного стану і охолоджуємо до t 35. В шоколадну масу додати збиті вершки, перемішуємо і заливаємо в круглі формочки. Поставимо в холодильник на 1 годину. Я поекспериментувала і до маси додала 1 повну ч. л желатину, розчинивши перед цим його.І для солоду 2 ст. л цукрової пудри. Виймаємо застившу масу з формочок і присипаємо просіяним какао порошком. Прикрашаємо шоколадною глазур'ю, приготовленою із суміші вершків, масла і розтопленого шоколаду. Смачного Вам та гарного шоколадного настрою!!
Джерело: "Гастроном" січень 2006 р.
|