На 12 кексиків: 200 г гіркого шоколаду 200 г вершкового масла 3 великих яйця (кімнатної температури) 1+1/4 скл. цукру (250 г) 5 ст. л. какао (50 г) 3/4 скл. борошна (110 г) 1 ч. л. (без "гірки") розпушувача 1/4 ч. л. солі
Начинка: 150 г сира маскарпоне 12 шматочки шоколаду
Форми для маффінс (об'єм на 1/2 склянки)
Духовка-180 С
1. Розтопити шоколад з маслом (це робиться або на водяній бані або в мікро). Даємо злегка охолонути. 2. Збиваємо яйця з цукром на високій швидкості 5-7 хвилин. 3. Трохи знижуємо швидкість роботи міксера і додаємо в яєчну масу шоколадно-масляну суміш. 4. Додаємо какао, сіль, борошно, розпушувач і змішуємо до отримання однорідної маси. 5. Наповнюємо формочки до половини тістом. На середину викладаємо по чайній ложечці сиру і зверху кладемо шматочок шоколаду. 6. Закриваємо шоколадним тістом, що залишилось. 7. Ставимо в попередньо нагріту духовку та випікаємо 20 хвилин (поява тріщин на поверхні свідчить про готовність кексів). Якщо ви бачите, що краї кексу пропеклись, а серединка ще виглядає не зовсім стійкою, не бійтесь...так і має бути :)) 8. Виймаємо з духовки та даємо трохи охолонути.
Джерело: Рецепт чудесного ізраїльського кондитера Кaрін Горен
|