|
300 г борошна 1/2 ч. л. розпушуваа 125 г вершкового масла 100 г цукрової пудри 1 пак. ванільного цукру (10 г) 2 ст. л. молока
для крему: 200 г цукру 0,5 л молока 60 г крохмалю 200 г вершкового масла 2 ст. л. какао-порошка 2 плитки шоколаду (по 100 г кожна).
Смажений фундук або мигдаль для посипки
Борошно просіяти гіркою, змішати з пудрою та зробити в центрі заглиблення. Розтопити масло, влити в борошно, додати розпушувач та ванільний цукор, додати молоко. Замісити круте, м'яке тісто. Вимісити до однорідності, завернути в плівку та поставити в холодильник на 30 хвилин. Поки охолоджується тісто, приготуємо крем.
Цукор всипаємо в молоко і доводимо до кипіння. Всипаємо какао і зменшивши вогонь, постійно помішуючи, всипаємо крохмаль. Варимо до загущення. Знімаємо з плити і в гарячу масу додаємо весь шоколад. Розмішуємо до повного розчинення шоколаду. Остуджуємо. М'яке вершкове масло збиваємо до пухкості, постійно дадаючи шоколадну масу.
Дістаємо тісто, ділимо на 10 частин і випікаємо коржі при 200 С, до легкого зарум'янення. Коржі охолоджуємо та промащуємо кремом. Посипаємо подрібненими смаженими горішками. З даної кількості продуктів виходить торт приблизно 20 на 20 см. Вага 1,2 кг. Торт необхідно залишити при кімнатній температурі на 1,5-2 години для просочування, потім поставити в холодильник на 8-10 годин.
Рецепт добрий тим, що чим далі стоїть торт, тим смачнішим стає.
Джерело: Рецепт від Герди, з форума "У самовара"
|
|