|
1 скл. теплого курячого бульйону 2 ст. л. сухого молока (якщо немає додайте молоко замінивши ¼ скл. бульйону на молоко) 2 ст.л. оливкової олії 0,5 ч.л. солі 1 яйце 2 скл. пшеничного борошна 1,5 скл. борошна з висівками 1 ч.л. сухих дріжджів
Замісіть тісто на курячому бульйоні. Коли підійде, викладіть на стіл, місіть дві-три хвилини. Розкачайте тісто в пласт товщиною близько 1 см (тісто дуже гарне, еластичне, я розкачувала на килимку, не посипаючи борошном – не липне зовсім) і виріжте формою або гострим ножем фігурки. Викладіть на деко і залиште у теплому місці на 20 хв для збільшення об'єму. Випікайте при 200 градусах 10 хв, потім зменшити температуру до 150 і підсушуйте ще 10 – 15 хв. Печиво можна посипати великою сіллю, сиром, насінням. Гарно випікається на двох деко на різних рівнях. Готове печиво охолоджуємо на решітці.
P.S. склянка =250мл
Джерело: книга Вікі Смеллвуд 100 рецептів для домашньої хлібопічки
|
|