|
600 г картоплі 250 г пшеничного борошна (200 г в тісто + 50 г для замісу) 2-3 ст. л. олії (2 ст.л. в тісто + 1 ст.л. для змащування – за бажанням) 1 ч.л. солі 1 ч.л. розмарину за бажанням 1 пучку (щіпку) чорного перцю
Приготувати густе картопляне пюре. У тепле картопляне пюре додати сіль, перець чорний і олію. Додати просіяне борошно (200 г, може знадобитися і більше). Замісити еластичне тісто. Розділити тісто на 2 частини. Одну частину розкачати в пласт приблизно товщиною в 5 мм, підсипати на стіл борошно. Згорнути пласт тіста у рулет. Рулет розрізати впоперек на 4 частини. Кожну частину розкачайте і складіть «коржі» один на другий. Знову розкачати тісто в пласт, товщиною приблизно 5 мм. Видавіть фігурками печиво. Печиво викласти на деко, застелене пергаментом. Змастити печиво олією (за бажанням). Присипати сушеним розмарином (за бажанням) і випікати при 200 град. 10-15 хвилин, до рум'яності. В печиво можна додавати різні прянощі: трави, насіння на свій смак. Паприка або ложка томатного пюре зроблять печиво зовсім іншим за кольором. Печиво із серії економваріант.
P.S. Рецепт від Ауріки
|
|