Яйця - 4 штуки Цукор - 200грам Можна більше дати якщо хочете більш солодкіше печево +100 грам цукру Сметана - 200 грам амоняк - 3 столові ложки маргарин -1 пачка стандартна Яблука -сорт і розмір значення не мають ванільний цукор- 1пачка кориця - 1 пачка Мука 3 стакани + - від муки залежить .Має до рук не чіпатись.
Яйця розбиваємо із цукром до рідкого стану . Амоній заливаємо сметаною. Маргарин січемо ножем разом із частиною муки. Додаємо ванільний цукор. Замішуємо все разом до того часу поки не липне до рук. Частину тіста розкачати товщиною 0,5 мм , та витиснути стаканом попередньо вмоченим в муку (діаметр довільний) кружечки цільні та кружечки із діркою -кількість має бути 1:1. Деко змастити олією та викласти на нього повноцінні кружки ,поверх на них розкласти кружельце яблука товщоною 0,7 -0,8 мм -воно має бути трошки товстіше як основа з тіста. Накрити попередньо витиснутими кружками з діркою . Змішати 100 грам цукру та корицю і чайною ложкою викласти цю суміш в дірки -на ще неспечене печево. Кладемо в добре розігріту духовку і випікаємо 10-15 хв,зо золотистого кольору при температурі 180 градусів
P.S. " Щоб такого модного спекти , аби дитина могла взяти з собою в школу " - і щоб було і смачно і корисно, та щей могло вижити у наплечнику під тиском підручкиків та байдужим відношенням учня до своєї торби. Години три проведенні в різних кулінарних джерелах (сайт,журнальчики..іт.д,і тп) недали бажаного результату .Зрештою відкривши старий мамин записник ,перегорнувши сторінок так з 20- ть,мене зацікавив рецептик з назвою "крохке" - довго не думаючи я вирішила це відтворити.Ще при замісі - тісто мені сподобалось. Перша порція в мене вийшла як звичайні банальні печеньки з дірочками - але вони були якісь дуже простенькі і навіть після того як я їх обмакала в пудрі ,щось їм бракувало ,мені захотілось надати йому якогось вишуканішого смаку...Поруч стояв кошик із яблуками .і тут я вирішила зробити експеремент .Ось так в мене народився новий рецепт смачнющих печеньок"пундиків" які моя дитина з великим задоволення бере в школу і смакує вдома з молоком.
|