Молоко з водою змішати, трішки нагріти.
Всипати цукор і дріжджі.
Перемішати і залишити на 15 хв.
Тоді додати яйця, масло (можна кімнатної температури, а можна розтопити), сіль, ванілін. Далі поступово всипати муку і замісити тісто. Тісто має бути не сильно м*яке, але й не забите- середнє.
Накрити тісто рушничком і залишити підходити на 1,5 год. поки воно не збільшиться вдвоє.
Нарухане тісто розкачати в пласт товщиною 1 см.
Вирізати кружечки середнього розміру.
(Я вирізала такою формочкою)-
І залишити поки вони не збільшаться вдвоє.
Добре розігріти олію (пончики мають плавати не торкаючись дна).
Обжарити їх з двох сторін до золотистого кольору.
При обжарці, у пончиків залишається біла полоска тіста, яка проходить по всій окружності. Зробити на ній надріз гострим ножем в положити начинку.
Можна й не начиняти, а просто посипати цукровою пудрою, так теж дуже смачно.
Джерело: Від Алії.