|
135 г борошна 75 г холодного вершкового масла щіпка солі щіпка цукру 1-1,5 ст. л. крижаної води
Для начинки: 250 г сметани 22-25% 1 яйце+1 жовток 15 г кукурудзяного крохмалю 75 г цукру 1 ч. л. ванільного екстракту 120 г чорниці
Для основи змішати борошно, сіль та цукор в кухонному комбайні. Додати нарізане кубиками холодне вершкове масло і подрібнити в крихту. Влити воду і ще раз подрібнити в комбайні. Тісто почне збиратись в більш грубші шматки. Обернути тісто харчовою плівкою, сформувати плоский диск та покласти в холодильник на 30 хвилин. Для начинки з'єднати в окремій мисці сметану, яйце, кукурудзяний крохмаль, цукор і ванільний екстракт, перемішати до однорідної консистенції. Розігріти духовку до 170 С. Розкачати охолоджене тісто між двома листами пергаменту, товщиною 3 мм Викласти тісто в форму, розрівняти і сформувати бортики. Вилити на основу начинку, зверху розприділити рівномірно ягоди, злегка втоплюючи їх в начинку. Випікати в розігрітій духовці 35-40 хвилин. Готовність тарта оприділити можна по начинці. Крем повинен злегка трястись, як желе, якщо потрясти формою. Остудити тарт в привідкритій духовці.
|
|