Вишні відкинути на друшляк, щоб стікали, якщо свіжі (600 г), то видалити кісточки.
Вершково-рослинну суміш розтерти з цукром та цедрою. Додати молоко і яйця, все разом збити.
Борошно, какао і розпушувач змішати в окремому посуді. Додати до розтертої з цукром і цедрою рослинно-вершкової суміші і добре збити все разом. Шоколад дрібно посікти та додати до тіста. Все разом перемішати.
Дно форми для випікання (у мене 27х18) застелити пергаментом та викласти тісто. Розрівняти по дну тісто та викласти рядами вишні, занурюючи їх на 2/3 в тісто.
Поставити пиріг до розігрітої до 170 градусів духовки та пекти 40-50 хвилин. Готовність перевірити дерев'янною шпажкою або зубочисткою, яка має бути сухою.
Дістати пиріг з духовки й залишити охолонути. Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.
Він дуже смачний і холодний, і трішки теплий з кулькою морозива!