Борошно, цукрову пудру, перемелені горіхи, розпушувач та корицю змішати до однорідності.
Додати перетерту з жовтками вершково-рослинну суміш і змішати все разом.
Викласти тісто на харчову плівку, збити разом. 1/3 тіста відрізати, загорнути в харчову плівку і поставити в морозильну камеру. Решту тіста також загорнути і поставити в холодильник на 1 годину.
Дно роз'ємної форми застелити пергаментом (в мене 28х28 см), а стінки змастити вершковим маслом.
Духовку розігріти до 180 градусів.
істо дістати з холодильника і викласти ним дно форми, приталовуючи тісто так, щоб не залишалось щілин і щоб дно форми було рівномірно вкрите тістом.
Вишні помістити в глибоку миску, додати крохмаль, цукор та корицю (якщо вишні були у власному соку, то цукру не потрібно давати). Добре перемішати.
Викласти вишні на тісто і розрівняти.
Дістати решту тіста з морозильної камери і натерти зверху на терку з великими вічками, рівномірно по всій поверхні вишень.
Поставити пиріг до розігрітої духовки і пекти 45-50 хвилин. Пиріг повинен трохи підрости та підрум'янитись, а вишні пропектись.
Дістати готовий пиріг з вишнями з духовки і залишити на 15 хвилин вистигати. Зняти боки форми, обережно відділяючи ножем пиріг від країв. Залишити так до повного вистигання.
Шоколад розтопити на водяній бані.
Вистиглий пиріг, разом з пергаментом, зсунути на тортівницю чи сервірувальну тарілку і посипати цукровою пудрою. Скропити поверхню пирога топленим шоколадом.