|
Сухі інгредієнти: 300 г борошна 200 г цукру 0,5 ч. л. кориці 1/3 ч. л. меленого імбиру 1 щіпка натертого мускатного горіху 1 ч. л. соди 0,5 ч. л. солі
Мокрі інгредієнти: 2 яйця 250 г гарбузового пюре 120 мл олії 1 велике яблуко
Для штрейзеля: 3 ст. л. борошна 3 ст. л. цукру 0,5 ч. л. кориці 30 г вершкового масла
Духовку розігріти до 175 градусів. Яблуко почистити, нарізати на невеликі кубики. В велику миску просіяти борошно, всипати цукор, спеції, соду, сіль – все перемішати. В окремій мисці злегка збити яйця, гарбузове пюре та олію. До сухих інгредієнтів додати мокрі, перемішати до однорідної маси (не збивати!), потім в тісто додати нарізане яблуко та перемішати. В формочки для кексів покласти паперові корзинки та заповнити їх повністю тістом. Для штрейзеля змішати борошно, цукор та корицю. Натерти вершкове масло і розтерти руками в крихту. Цими крихтами посипати поверх тіста в формочках. Випікати маффіни при 175 гр. 35-40 хвилин (може піти менше часу)
Для гарбузового пюре можна або відварити гарбуз або ж запекти і потім збити блендером.
|
|