200 г маргарину або вершкового масла 200 мл сметани 1 1/2 скл. цукру 350 г борошна 1 ч. л. розпушувача 4 великих яйця 1 банка (800 г) вишень без кісточок без рідини ваніль 100 г шоколаду-грубо нарізаного
Цукрова пудра для посипки.
Варіант - шоколадний ганаш.
В процесорі збити маргарин або масло з цукром до пухкої маси. Додаємо по одному яйця. Після кожного збити на великій швидкості до повного перемішування. Зменшуємо швидкість та додаємо сметану. Борошно просіяти з ваніллю. Насипати і замісити тісто консистенції густої сметани. Перекласти тісто в миску, покласти шоколад та вишню, перемішати ложкою.
Форму для кексу змастити маслом (якщо не силікон) і вилити тісто. Розрівняти . Духовку розігріти до 180 гр. Випікати 40 хвилин або до сухої палички.
Остудити кекс, перекласти на блюдо і посипати цукровою пудрою.
Для святкового варіанту можна приготувати ганаш та змастити кекс.
Джерело: Рецепт від Клара_С з Кукінга
|