|
140 г вершкового масла 50 мл молока 140 г чорного, рубленого шоколаду 2 яйця 1 ч. л. екстракту ванілі 3 ст. л. сметани 200 г цукру 100 г пшеничного борошна 0,5 ч. л. розпушувача
Крем:
250 мл охолоджених вершків 36% 50 г охолодженого маскарпоне 1 ст. л. цукру-пудри
Шоколадний соус:
70 г чорного порубленого шоколаду (або чорного і молочного пів на пів) 70 мл вершків 36%
Всі складники повинні бути кімнатної температури. Борошно та розпушувач просіяти.
До горнятка покласти масло та молока, нагріти до розчинення масла. Зняти з вогню, додати подрібнений шоколад і почекати 2 хвилини, потім розмішати до однорідного стану. Легко остудити.
В миску вбити яйця, додати ваніль, сметану та цукор. Вимішати до поєднання складників.Додати охолоджений шоколад, потім борошно і добре вимішати.
Готове тісто розкласти в паперові формочки на 3/4 висоти і пекти при температурі 170С приблизно 25-30 хвилин. Остудити.
Для крему збити всі складники.
Для соусу вершки довести до кипіння, зняти з вогню, додати подрібнений шоколад та перемішати. Остудити.
Прикрасити зверху полуницею.
|
|