|
115 г вершкового масла 130 г цукру 2 яйця (кімнатної температури) 60 мл сметани 30 мл молока 135 гр борошна цедра 1/2 лимона сік 1/2 лимона 1/2 ч. л. розпушувача 1/4 ч. л. солі 1/4 ч. л. соди
Малинова начинка:
200 г малини 25 г цукру 1/2 ст. л. води 1/2 ст. л. кукурузного крохмалю 1/2 ст. л. лимонного соку
Малиновий крем:
110 г маскарпоне 160 мл вершків для збивання (35-38%) 5-6 ст. л. цукрової пудри 2 ст. л. малинової начинки
З вказаної кількості інгредієнтів виходить 11 капкейків.
В невелику чашу просіяти борошно з сіллю, содою та розпушувачем. Акуратно перемішати та відкласти в бік. В глубокій формі розтерти цукор з лимонною цедрою так, щоб він став злегка вологим та почав збиратись в грудки. Це потрібно, щоб цукор ввібрав в себе весь аромат лимону. Додати вершкове масло та збивати міксером на середній швидкості, поки воно не побіліє та не стане пухким. Додати по одному яйця, кожен раз збиваючи до повного поєднання компонентів. В окремій формі змішати молоко, сметану та лимонний сік, перемішати. Знизити швидкість міксера до низької і почергово додати до масла сухі інгредієнти та сметанно-лимонну суміш. Розбити це на три етапи, останнім повинні бути сухі інгредієнти. Тісто перемішати, але тільки до того моменту, коли всі компоненти добре поєднаються. Духовку нагріти до 180 С
В підготовлені паперові форми викласти по 2 ст. л. тіста. Форми повинні бути заповнені на 3/4. Поставити в духовку випікатись на 18-20 хвилин або до проби на зубочистку.
Малинова начинка
Малину помити, скласти в каструльку і засипати цукром. Поставити на середній вогоснь і, періодично помішуючи, довести майже до кипіння. Коли почнуть з'являтись перші бульбашки, змішати в склаянці крохмаль і воду, перемішати до малини. Варити ще 2 хвилини, потім зняти з вогню, додати лимонний сік та дати злегка охолонути. По бажанню, можна перетерти через сито, щоб позбутись маленьких кісточок малини. Зразу відкласти 2 ст. л. малини для крему.
Коли капкейки трохи охололи, чайною ложкою зробити в кожному заглиблення, відступаючи від краю 1 см і стараючись не заходити далі, ніж середина. В заглиблення викласти по 2 ч. л. малинової начинки, потім накрити шматочками тіста. Дати повністю охолонути.
Малиновий крем
В попередньо охолодженому посуді збити вершки, в кінці додати цукрову пудру. Ввести маскарпоне та малинову начинку до вершків та акуратно перемішати лопаточкою до повного поєднання.
Якщо не використовуєте відразу, то зберігайте в холодильнику до використання. Крем перекласти в кондитерський мішок з широкою насадкою "зірка" і прикрасити капкейки. До подачі зберігати в холодильнику.
|
|