|
2 курячі грудки 3 ст. л. оливкового масла Для маринаду: 1 лимон, цедра і сік 1 ч. л. сушеного орегано 3 ч. л. оливкової олії 4 зубки часнику 1/2 ч. л. солі
Курячі грудки промити під проточною, холодною водою. Просушити паперовим рушником і покласти в невелику глибоку миску. Приготувати маринад: змішати цедру і сік лимона, орегано, сіль, оливкову олію і видавити часник. Добре перемішати і залити отриманим маринадом курячі грудки. М'ясо обваляти з усіх боків в маринаді, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1, -2 години. Розігріти сковороду, найкраще сковороду-гриль, і змастити поверхню оливковою олією. Грудки вийняти з маринаду, видалити залишки маринаду паперовим рушником, злегка просушити і викласти на розігріту сковороду. Через 6 хвилин перевернути м'ясо на іншу сторону. Смажити курячі грудки на середньому вогні до готовності, приблизно 12-15 хвилин. Подавати в теплому або холодному вигляді з овочевим або зерновим гарніром.
P.S. Проста, ароматна і не нудна дієтична страва в грецькому стилі. Орегано, часник і лимон дуже добре віддають свій аромат в маринаді і роблять м'ясо ніжним і повним смаку.
|
|