|
салат ромен (айсберг) -1 пучок сухарики (крутони) курячі грудки - 2 шт сир пармезан -100 г соус цезар Для сухариків (крутонів): хліб пшеничний - 4-6 шматків олія оливкова - 2 ст. л. часник - 2 зубки сіль італійські трави Соус Цезар: жовток яєчний (сирий) - 1 шт часник -1 зубок сік лимона - 1 ст. л. гірчиця діжонська - 1 ч. л. олія оливкова - 150 г анчоуси (філе) - 4 шт соус вустерський - 1 ч. л. сир пармезан (натертий) - 2 ст. л. сіль до смаку перець чорний мелений до смаку
Перед приготуванням соусу потрібно дрібно порізати часник та анчоуси. В миску або мірний стакан викласти свіжовичавлений сік лимона, часник, анчоуси, гірчицю, яєчний жовток, соус Вустершир (можна замінити 1 ст. л. будь-якого винного оцту), сіль та перець. Збити масу за допомогою заглибного блендера до однорідності (при відсутності блендера можна скористатися звичайним вінчиком). Продовжуючи збивати соус, повільно вливати до нього оливкову олію (соус повинен бути схожий по консистенції на рідкий майонез). В кінці додати сир пармезан та збити кілька секунд, щоб все добре перемішалось. Якщо соус вийде занадто густим, можна додати 1-2 ч. л. води. Білий хліб або багет (5-6 шматків без скоринки) порізати на кубики близько 1 см. Часник розчавити ножем та обсмажити на сковороді з оливковою олією 1-2 хв. Видалити часник зі сковороди, викласти кубики хліба. Посолити та присипати спеціями. Обсмажити до золотистого кольору. Готові сухарики викласти на паперове полотенце або салфетку, дати охолонути. Курячі грудки посолити та поперчити (можна попередньо замаринувати в будь-якому доступному маринаді). Викласти м′ясо на розігріту з олією сковороду та обсмажити по 4 хв. з кожної сторони. Розрізати готові курячі грудки на скибочки. Салат ромен, або будь-який доступний, розділити на листки та ретельно помити, викласти на полотенце (для повного висихання від залишків води). Порвати листки руками на невеликі шматки і викласти на порційну тарілку, попередньо натерту зубком часнику. Полити листя салату приготовленим соусом. Зверху викласти шматки курки, сухарики та посипати тертим пармезаном (або нарізаним тонкими скибочками). Подавати відразу ж з додатковим соусом на стороні. Також салат можна подавати в загальній великій посудині, перемішавши всі інгрідієнти.
P.S. Надзвичайно легкий салат, неповторний смак! Соус до цього салату я купила вже готовий, він так і називається "Цезар".
|
|