|
Тісто: 400 г пшеничного борошна 100 г крохмалю 2 яйця 100 г цукру-пудри 16 г ванільного цукру 250 г холодного масла, порізаного кубиками 0,5 ч. л. розпушувача
Крем: 1 скл. молока 0,5 скл. цукру 3 жовтка щіпка солі 3 ст. л. пшеничного борошна 230 г вершкового м'якого масла 3 ч. л. горіхового лікеру або рому або ванілі 0,5 скл. мелених волоських горіхів
Всі складники змішати в чаші міксера. Або ж можна робити вручну. Для цього посікти борошно з маслом, додати решту складників та замісити. Тісто поставити в холодильник на 30 хвилин.
З холодного тіста робити маленькі кульки та випекти горішки.
Для крему: Молоко змішати з половиною цукру та довести до кипіння. В мисці міксера збити жовтки, сіль, решту цукру, ваніль до білизни. Додати борошно та збити ще. Коли молоко закипить, перелити 1/3 молока до жовткової маси та збити. Тоді передити масу в молоко та заварити, як пудинг. Зняти з вогню, накрити харчовою плівкою, так щоб вона торкалась поверхні маси. Залишити охолонути.
Масло збити до пухкої маси. По ложці додавати зварену масу та збивати. Вкінці додати горіхи. Начинити горішки кремом.
P.S. За рецепт подяка www.mojewypieki.com
|
|