Сир змолоти м'ясорубкою або збити блендером.
Масло збити з цукром, по-одному додавати жовтки.
До сира додати манку, крохмал, порошок до печива, ще раз ретельно збити блендером. Додати потерті яблука і вимішати. Додати збиті білки, ще раз акуратно перемішати.
Форму (в мене скляна овальна розміром 34х24 см. Висота готового сирника в такій формі - 4 см.) змастити маслом і викласти сирну масу.
Випікати при температурі 160 градусів до 2-х годин. (В мене сирник спікся за 1 год. 30 хв.)
Виключити духовку і привідкрити дверцята. Сирник залишити в духовці до повного охолодження.
Охолоджений сирник притрусити зверху корицею з цукровою пудрою або, як звичайно, залити шоколадом.