Тісто:
150 г масла 250 г борошна 100 г цукру 1 яйце 6 ложок капучіно (розчинного порошку) 1 ст. л. какао щіпка солі 1 ложечка порошку до печива
Сирна маса:
500 г сиру 3 яйця 125 г масла 200-250 г цукру
На верх сира:
3-4 середніх груші
Тісто: масло розтопити, додати капучіно і ретельно перемішати. Остудити. Додати просіяне борошно з какао і порошок до печива (я дала пакетик 10 г), яйце, цукор і сіль. Замісити тісто. Тісто вийде таке досить розсипчасте. Поділити його на 2 кулі і покласти до морозилки на 2 години. Сирна маса: сир перемолоти чи збити у блендері. Додати розтерте з цукром масло, додавати по одному жовтки і далі розтирати, тоді легенько вмішати збиті в піну білки. У тортівницю (діаметр 26 см) вистелену пекарським папером, потерти одну кулю замороженого тіста. Викласти сирну масу на неї поверх викласти груші порізані досить крупними дольками і зверху затерти другою кулею замороженого тіста. Пекти в духовці при температурі 180 градусів - 70 хв.
P.S. Сира в мене було 1 кг 200 г , отож я дала 5 яєць, і від себе ще додала по 1 пакету киселю апельсинового і пудингу сметанкового і ще, я коли місила тісто, то забула додати цукор, але то зовсім не зашкодило.
Джерело: з польського сайту: http://www.mniammniam.com
|