|
2,5 кг картоплі 3 шт. моркви 3 шт. цибулі 1 пучок зелені кропу 100-150 г олії 2 ст. л. манної крупи 2 ст.л. сметани сіль, перець до смаку 0,5 л води 2 шт. лаврового листя 2-3 зубки часнику листки капусти
Капусту запарити, підготувати листки. Цибулю порізати кубиками, додати моркву натерту на терці з великими вічками і разом спасерувати на олії. Картоплю (сиру) натерти на терці з великими вічками, додати сметану, манку, посічену зелень кропу, песеровану цибулю з морквою, посолити і поперчити до смаку. Все ретельно вимішати, рідину, яка утвориться, не зливати і формувати голубці. Скласти в каструлю (казанок, гусятницю), залити водою, докласти лаврове листя і розрізані навпіл зубки часнику. Поставити на газ, щоб закипіли, а тоді переставити в розігріту духовку. В духовці при температурі 150-170 градусів тушити 2-2,5 год. Подавати зі сметаною або з улюбленою підливою.
Такі голубці, тільки без додавання сметани, готуємо на Святий вечір.
Джерело: Давня домашня страва.
|
|