1 голівка капусти (1 кг)
400 г яловичини
200 г свинини
2 цибулини
2 морквини
1 ст. томатного соку
пучок петрушки, пучок кропу
3 зубчики часнику
200 г рису
1 ст. вершків
0,5 ст. рослинної олії
100 г твердого сиру
сіль, перець
Капусту опустити на 2-3 хв. в киплячу воду, потім розібрати на листки і зрізати товсті прожилки.
Рис відварити в підсоленій воді хвилин 10, не переварити. Остудити.
М'ясо перемолоти на м'ясорубці, 1 цибулину і зелень дрібно порубати, 1 морквину натерти на крупній терці, все з'єднати, додати рис, посолити, поперчити і перемішати.
Сформувати голубці і обсмажити в розігрітій рослинній олії до золотистого кольору по 3 хвилини з кожного боку. Потім викласти у форму для запікання.
Другу цибулину і морквину посмажити, додати подрібнений часник, потім вершки. Коли все закипить, влити томатний сік, посолити і додати зелень.
Помішуючи, випарувати частину рідини, щоб соус загус. Голубці у формі залити соусом, посипати тертим сиром.
Запікати голубці в духовці до появи сирної скориночки протягом 20 хвилин.
Журнал "Люблю готовить" №6 (2007 р)Мої коментарі: запікала близько години, накривши форму фольгою. Голубці ліпила моя свекруха. Я так не вмію їх завертати
А ви як їх завертаєте? Знаю, шо є різні способи