Печінку почищеную від білих волокон, промити і порізати на відносно однакові не маленькі куски.
Цибулю розрізати на чотири і посікти.
Помити, висушити і порвати листя салату.
В пательні разігріти олію (в мене порівно оливкова і кукурудзяна) і 25 г вершкового масла (приблизно 1 ст.л.). На середньому вогні приблизно по 2 хв. з кожної сторони обсмажити печінку. Посолити і поперчити. Перекласти обсмажену печінку на окрему тарілку і бажано тримати в теплі.
В пательню, в якій обсмажувалась печінка, додати ще 25 г вершкового масла, розтопити і додати порізану цибулю. Коли цибуля змякне, посипати її цукром і помішувати до повного розчинення цукру. Влити бальзамічний оцет. Довести до кипіння, дати покипіти приблизно 1 хвилину і додати обсмажену печінку, зливши туди і сік який витік з неї на тарілку. Легенько перемішати і 1-2 хв. прогріти все разом.
На тарілці чи блюді зробити подушку з листя салату.
Викласти печінку разом з соусом на подушку з листя салату. Полити все залишками соусу з пательні.
Овочечисткою настругати тонкі пластівці Пармезану зверху салату.
Подавати теплим.
P.s. В оригінальному рецепті було рекомендовано цукор темний Мускавадо, в мене звичайний, як на фото і ще бальзамічний оцет замінила винним і в меншій пропорції. Там оцту потрібно було додавати 8 ст.л. Я додала лише 3 ст.л. винного - на мій смак було достатньо. Також додала чуть менше вершкового масла, але чуть більше олії. Все решту - згідно рецепту. Салат дуже засмакував. Спробуйте.
Джерело: http://www.picantecooking.com/recipe/subprodukty/calat-iz-kurinoi-pecheni