|
1 кг печінки 400 г сметани 100 г родзинок 1-2 шт. цибулі 2 шт. болгарський перець 1 ст. л. соєвого соусу 2-3 ст. ложки олії сіль, перець
Печінку помити, почистити від плівок. Скласти в каструльку, залити водою і поставити на газ варити. Ретельно зібрати шумку, яка буде підходити. Підсолити до смку. З моменту закипання печінку поварити 5 хв. Чуть охолодити і промити. В сотейнику чи казанку (або в глибокій пательні) підтушити порізану півкільцями цибулю, додати сметану, порізаний кільцями або півкільцями болгарський перець і промиті родзинки. Влити соєвий соус, поперчити і досолити до смаку. Додати печінку і все разом потушкувати хвилин 15.
Можна смакувати, як окрему гарячу закуску, а можна з гарніром (особливо смакує з гречкою).
Джерело: відтворено з пам'яті і смаку з ресторану "Кумпанія" в Пустомитах.
|
|