|
печінка тріски - 1 банка (180 г) 1 невеликий помідор 1 -2 огірки половина цибулини середнього розміру (краще фіолетова чи кримська) 12 штук чорносливу лимон ( 2 -3 кружальця) оцет (для маринування) сіль, перець
Цибулю порізати напівкліьцями чи четвертинками кілець і замаринувати у винному оцті на 20-30 хв. Чорнослив помити і залити окропом на 30 хвилин. Помідор і огірки порізати кубиками. Кільця лимона порізати на маленькі дольки (приблизно на 8-12 частинок кожне кільце). Чорнослив помити ще раз, порізати на 4-8 частин (залежно від розміру). Змішати овочі та чорнослив, додати цибулю (без оцту), трішки посолити і поперчити ( солі потрібно зовсім мало), розмішати. Дуже обережно порізати печінку на шматочки 1-2 см, обережно додати до салату. Салат заправити олією від печінки тріски і дуже обережно змішати двома вилками, обережно перегортаючи, щоб не розкришити печінку на дрібні шматочки. Смачного !
Джерело: Знайшла в якомусь журналі, трішки змінила
|
|