|
Вершки 500 г йогурт домашній 500 г жовтки 7-8 шт 180 г цукрової пудри стручок ванілі
В гарну літню спекотну пору це морозиво потішить і вас і малечу. Готуємо: В важку каструлю наливаємо вершки, додаємо до них насіння та стручок ванілі. Підігріти до появи перших бульбашок. Збиваємо жовтки з цукровою пудрою до щільності маси. 6-8 хвилин міксером. Додаємо чуть теплих вершків. Перемішуємо. Далі вливаємо решту вершків , можна в рецепті використати 1 літр вершків, (або додати половину вершків, а половинкуйогурт)і як слід вимішуємо до однорідності. На слабенькому вогні доводимо масу до загустіння але щоб не закипіло. і знімаємо з вогню. ( Як варіант можна йогурт додати до вже охолоджених вершків, щоб зберегти його структуру ніжну ).Виливаємо в контейнер, охолоджуємо і ставимо в морозилку на 6-8 годин. Енергійно вимішуємо морозиво дерев"яною ложкою кожну годину, щоб морозиво вийшло однорідним. Гарно смакує з ягодами та фруктами.Смачного!!
Джерело: За взірець взято давно полюбившеся морозиво з книги" Рецепти Ю.Висоцької. Їмо вдома." Єксмо 2006 рік. ст234
|
|