Ось і наступила пора морозива. Хоч погода надворі досить прохолодна і дощова,проте біологічний годинник просто "вимагає морозива". Тому цілий травневий місяць готувала вже не менше 3ох видів морозива.
Отже готуємо морозиво:
Жовтки розтерти з половиною цукру майже до білого кольору. Молоко закип'ятити, додати другу частину цукру, цедру лимону. Половину молочної суміші легенько, цівкою вливати в жовтки, потім цю отриману суміш вилити назад в ту частину молока, що залишилася. Поставити на маленький вогонь на 7-8хв до загустіння, але не кип'ятити.
Суміш остудити. Додати сік 2 апельсин. Вершки збити і змішати з апельсиновим соусом. Перекласти в спеціальні формочки чи в посудину в якій морозиво буде охолоджуватись. І не забути збивати його кожні 25 хв на протязі 2годиин. Після охолодження можна смакувати. Дуже освіжаюче і апельсинове морозиво!