|
Тісто: 320 г борошна 200 г сметани 200 г вершкового масла 3 жовтки 1 ч.л. з гіркою розпушувача 150 г цукру 1 ст. л. горілки цедра 1 лимона
Начинка: 3 великі лимони 2 яблука 200 г цукру 1 ст. л. крохмалю
Безе: 3 білки 50 г цукру
Готуємо тісто: жовтки відділяємо від білків. До жовтків додаємо цукор і добре збиваємо. Масло розтоплюємо, додаємо до збитих жовтків, збиваємо. Сюди ж виливаємо сметану і ще раз збиваємо. Додаємо натерту цедру лимона і горілку. Поступово вводимо муку з розпушувачем. Отримуємо густе однорідне тісто. На велику форму з духовки стелимо пергаментний папір, викладаємо половину тіста і рівномірно розмазуємо по формі. Таким чином печемо два великі коржі при температурі 180 г приблизно 10-15 хвилин. Можна пекти чотири круглі коржі. Начинку краще готувати спочатку, щоб вона встигла схолонути.З двох лимонів, що лишились знімаємо цедру (білу частину цедри не використовуємо), видушуємо сік з трьох лимонів.У лимонну суміш додаємо натерті на великій тертці яблука,цукор і крохмаль. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Коли крохмаль стане загустати, знімаємо з вогню, нехай схолодає. Білки добре збити з цукром. Збираємо пиріг. Кожі розрізуємо навпіл і отримуємо чотири прямокутні коржі. Змазуємо їх начинкою,на верхній корж і боки накладаємо товстий шар безе. Пиріг ставимо до духовки, щоб безе підрум'янилось ( 180 гр 5-10 хв). Лишити щоб охолов. Смачного!
Джерело: http://gotovim-doma.ru/forum/viewtopic.php?f=191&t=26939
|
|