Коричневу(вона мені подобається найбільше, завдяки своєму горіхову присмаку) сочевицю промити і замочити в холодній воді на 20 хвилин. Цибулю і часник почистити і дрібно порізати. Включити мультиварку в режимі « Жарка » , нагріти чашу і налити в неї трішки олії і додати порізаний на кубики шпондер. Протушити цибулю з часником до м'якості і прозорості , хвилин 7-8. Червоний солодкий перець очистити від насіння і порізати кубиками (якось свіжого не мала, то використала
консервований в меді з ним навіть краще - ароматніше). Додати перець та сочевицю до цибулі.
Влити 100 мл. білого або червоного сухого вина ( за бажанням) і перемкнути мультиварку на режим « Тушкування », на 1 годину. Влити в сочевицю 200 мл . окропу, посолити і поперчити і готувати до кінця програми .
У готову сочевицю покласти посічену петрушку (я не додавала) і половину натертого пармезану. Окремо приготувати сухарики з батону в духовці, і посипати їх свіжим орегано. У тарілку з гарячою сочевицею натерти залишки пармезану , покласти сухарики і відразу подавати.
Скажу, що страва ця досить проста, але дуже -дуже смачна. Коли її готувала вперше, навіть і не очікувала, що звичайна сочевиця може бути такою смачною.
Тому пробуйте та готуйте! Смачного!
Джерело: З жж.