|
1 цибулина 2 шт. моркви 25 мл оливкової олії 1 картоплина 100 г червоної сочевиці 200 мл консервованих томатів сіль перець мелений кріп
В каструлю вилити олію, поставити прогріватися, в цей час дрібно порізати цибулю, додати до олії, перемішати, протушити пару хвилин, поки цибуля побіліє і стане м'якенькою. Додати моркву, яку порізати кільцями. В мене булу дуже товства, тому я порізала півкільцями. Протушити все разом ще хвилин 5-7. Як морква стане м'якою - додати дрібно порізану картоплю та сочевицю. Залити все 1 літром гарячої води. Варити 20 хвилин. Потім вилити склянку томатів, кипне і додати спеції та зелень. Від себе: з осені в мене було багато домашнього зеленого болгарського перцю, а зберігати ніде. Я його перемолола в пюре у блендері разом з морською сіллю, часничком та оливковою олією. Отримане пюре я заморозила в пластикових контейнерах, і тепер додаю у майже у всі страви. Не оминув перчик і цей суп. У піст сочевиця замінює м'ясний білок, вона смачна та поживна.
Смачного.
Джерело: Книга рецептів для мікрохвильових конвекційних парових печей Panasonic
|
|