|
Тісто:
60 г борошна 50 г цукру 2 яйця 15 г розпушувача 90 мл молока 1 ст.л. коньяка (рому) 1 ч. л. екстракту ванілі (ванільного цукру) 2 ст. л. олії
Начинка: 3 яблука
Заливка:
1 яйце 50 г цукру 2 ст. л. розтопленого масла 3 ст. л. мигдалевих пелюстків
Змішати борошно, розпушувач і цукор. В другій мисці збити яйця і влити в сухі інгредієнти.
Додати молоко. Ви побачите як суміш почне набухати і рости. Розмішати.
Добавити ваніль, коньяк і олію. Перемішати віничком. В тісті продовжується реакція.
Підготувати начинку. Яблука почистити від шкірки, тоненько нарізати пластинами.
Яблука викласти в тісто. Яблук буде стільки, що вони будуть на перших ролях. Тіста за ними не буде видно. Так і має бути.
Форму діаметром 20 см. вистелити папером для випічки . Вилити тісто, розрівняти яблука зверху. Випікати розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин, до золотистого кольору.
Для заливки збити яйця з цукром до піни, добавити розтоплене масло і розмішати . Заливку вилити на гарячий пиріг, щедро посипати мигдалевими листочками и знову поставити в духовку на 10-15 хвилин, до золотистого кольору.
Готовий пиріг остудити в формі.
Джерело: livejournal
|
|