|
4 яйця 300 г цукру 300 г борошна 1 ч. л. розпушувача 5 шт (600 г) яблук 1 ст (155 г) родзинків 50 мл (1 лимон) лимонного соку 1/2 ч. л. кориці 2 ст. л. коньяка 50 г крохмалю 50 г жиру для змащування форми
Помийте яблука, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте яблука дольками розміром 1,5-2 см. Скропіть яблука лимонним соком, щоб не потемніли. Для аромату додайте корицю і коньяк. Ізюм замочіть в теплій воді на 5-7 хв. Потім обсушіть на паперовому рушнику. Приготуйте форму для випічки. Змастіть форму жиром, рясно присипте крохмалем - щоб шарлотка при випічці не прилипла до форми і не підгоріла. Приготуйте тісто. Яйця збивайте спочатку без цукру протягом 1 хв. Потім поступово додайте цукор і збивайте до тих пір, поки обсяг яєчної маси не збільшиться вдвічі. У борошно додайте розпушувач, добре перемішайте. Борошно з розпушувачем поступово додайте до яєчної маси, вимішуючи тісто ложкою. Формуйте шарлотку. На дно форми викладіть часточки яблук у формі квітки. Яблука присипте крохмалем, щоб вони добре тримали форму. Посипте яблука родзинками. Залийте фрукти тістом. Накрийте форму фольгою, щоб шарлотка не підгоріла. проколіть фольгу в декількох місцях зубочисткою, щоб виходив зайвий пар і шарлотка не відволожилася. Випікайте шарлотку в духовці при 180 ° C 35-40 хв. Готову шарлотку у формі викладіть на вологий холодний рушник, щоб вона добре виймалася з форми. Переверніть шарлотку на блюдо так, щоб яблука були зверху пирога. Подавайте шарлотку через 15-20 хв. після випічки.
P.S. Дуууже смачно та ароматно!!
|
|