|
200 г вершкового масла 200 г цукру 1 пакетик ванільного ццукру 225 г вершків жирністю 35% 450 г сухого молоко (без рослинних добавок і жирністю не менше 25%) трохи смаженого кешю, мигдалю
Змішати вершкове масло, цукор (у тому числі ванільний) і поставити на вогонь. Не використовуйте тільки посуд з тефлоновим покриттям, так як в результаті може нічого не вийти. Варити, помішуючи, поки цукор повністю не розчинитися. Повинна вийти однорідна маса. Додати вершки, довести до кипіння і варити ще хвилин 5. Перелити в миску і остудити до теплого стану. Підготувати прямокутну ємність з бортиками, застеливши її плівкою, змащеною вершковим маслом, щоб застигле бурфі можна було легко дістати з форми. У холодну суміш додати сухе молоко (можна спочатку половину, а решта в процесі збивання) і збивати міксером кілька хвилин до тих пір, поки маса не загусне і збивати вже буде важко. Перекласти цю масу в підготовлену ємність. Змоченою у воді рукою розрівняти поверхню бурфі. Ножем акуратно розмітити смуги, по яких будемо розрізати застигле бурфі, і в серединку кожного квадратика втиснути кешью, мигдаль. Поставити в холодильник мінімум на 6 годин (краще більше). Застигле бурфи дістати з форми, потягнувши за плівку, і розрізати ножем по намічених лініях. Зберігати ці солодощі потрібно в холодильнику. Але і при кімнатній температурі вони не повинні розтікатися.
P.S. Бурфі - це індійський десерт, по суті є молочною помадкою. Він дуже солодкий, але так ідеально підходить до чаю. Існує безліч рецептів його приготування: кунжутний, банановий, з горіхами, з індійськими приправами.
Джерело: гр. в контакті "Cook it! - вкусные рецепты"
|
|