|
600 г борошна 150 г дріжджів 250 мл молока 500 г цукру 150 г масла 3 жовтки 1 яйце 150 г ізюму 2 ч.л. сухої розчинної кави 50 г чорного шоколаду 1/2 ч.л. солі 10 г ванільного цукру
В теплому молоці розвести дріжджі, додоти 300 г борошна та лишити на 2,5-3 години. Жовтки, яйце та цукор збити. Змішати з опарою. Далі додаємо сіль, розтоплений шоколад (або натерти на дрібну тертку), ванільний цукор. Вимішати. Каву додати до борошна і замісити тісто. В кінці влити розтоплене масло та ізюм. Добре вимісити тісто. Поставити підходити на 1-1,5 год. Тісто викладати на 1/3 форми, підходить 1-1,5 год. Пекти при 180 г 40-60 хв. Вихід 5-6 пасок.
Джерело: Із маминого записника.
|
|