Розчинити опару:
Взяти все молоко, 5 скл. просіяної муки, дріжджі, 3 ст. ложки цукру. Опара по густоті повинна бути, як густа сметана. Поставити в тепле місце десь на 40 хв. (до 1 години - не більше).
Поки підходить опара, просіяти решту муки, розтерти з цукром і сіллю жовтки + ванілін. Залити кип'ятком родзинки, щоб набухли (хвилин на 10), відцідити, дати трохи просохнути і обтрусити злегка мукою, щоб "не відскакували" від тіста. Натерти цедру з лимона. Збити в густу піну білки. Розтопити масло та маргарин.
Коли опара підійде, додати до неї розтерті жовтки, добре збиті білки, олію, розтоплені і охолоджені масло з маргарином, 1/3 чайної ложечки шафрану (але можна не давати, це моє "нововедення", бо моя мама пекла по цьому рецепту, але без шафрану. Від шафрану вона набуває гарного жовтенького кольору, навіть якщо жовтки в яйцях не дуже жовті ) і решту муки. Місити 1 годину, в кінці додати родзинки та цедру лимона. Поставити підходити в тепле, без протягів, місце на 2 години.
Тісто накладати 1/4 об'єму у попередньо змащені олією форми. Вийде приблизно 10 пасок випечених в 1 літровій формі. В мене виходить 6, бо форми в мене різні. Коли паски в формах підійдуть майже на цілу форму, змастити верх жовтком розтертим з молоком. Випікати в добре розігрітій духовці 45-50 хв., якщо форми маленькі, то, відповідно менше часу.