250 грам молока
50-60 грам мокрих дріжджів
150 грам цукру
2 ч. лож. ванільного цукру
5 жовтків
1/3 ч. лож.рилець шафрану а бо куркуми
200 грам масла, або маргарини
650-700 грам муки
50 грам ізюму і 50 грам цукатів
Шафран я замінила куркумою, так як його важко дістати і він трохи дорогуватий)))
Куркуму залити 3 ст. лож. гарячої води і дати постояти 10 хв.
Дріжджі розвести в теплому молоці+ 1 ст. лож. цукру+ 200 грам муки- замісити опару і поставити в тепле місце на 30 хв. (має збільшитись в два рази) Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром. Додати до опари і вимішати. Потім додати ще куркуму, розтоплене масло, сіль, муку і замісити тісто. Поставити в тепле місце на 50-60 хв. Коли тісто підросте, то додати ізюм, цукати, добре вимісити, накласти у форму і знову дати вирости.
Пекти при температурі 200-180 градусів- 50 хвилин.
Гарячу паску змазати глазурю: 2 білки розтерти зі 100 грам цукрової пудри.
Паска має цікавий ніжний запах і дуже гарний колір!)))Смачної і пухкої вам паски!!! Рецепт взяла тут: http://www.say7.info/cook/kitchen/Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/