|
! л молока 1,5 пач(150гр)држджів 1,5 ст цукру, щіпка солі 12 яєць(3 яйця+9 жовтків) 150 гр масла ванілін родзинки цедра одного лимона мука
Борошно перемішати з розчиненими в теплому молоці дріжджами(має бути як густа сметана) і залишити, щоб розчина підійшла. Яйця розтерти з цукром, ванільним цукром і сіллю.Лимон потерти на грубі тертці разом із шкірою. До розчини додати яєчну суміш,решту борошна і місити тісто.
Наприкінці додати розтоплене масло та родзинки і дуже добре вимісити.
Накрити, залишити, щоб тісто підійшло.
Коли тісто підійде і збільшиться в об’ємі в 2 рази, поділити його і викласти у форми, заповнивши їх тістом на 1/3 висоти. Форми попередньо змастити маслом чи маргарином і застелити папером, котрий також необхідно змастити. Форми з тістом поставити в тепле місце на 60-70 хв., щоб тісто підійшло.
Поверхню змастити жовтками. Випікати при температурі 180-200оС протягом 30-60 хв.(залежно від маси виробу).
Смачного!
Корисні поради
• тісто для паски місять якнайдовше, поки воно не перестане прилипати до рук .
• тісто для паски любить тепло і боїться протягів.
• тісто повинно підходити три рази :
перший раз підходить розчина;
другий – коли додали всі продукти;
третій – коли тісто виклали в форми.
• форми для випічки пасок заповнюють лише на 1/3 їх висоти.
• перед випічкою духовку необхідно добре прогріти.
• цукровою пудрою паски посипають відразу після випічки.
Джерело: Рецепт моєї мами.
|
|