|
200 г картоплі 75 г масла вершкового або маргарину 150 г борошна 1 яйце сіль за смаком (приблизно 1/2 ч. ложки) кунжут, кмин, твердий сир для посипання ( а в мене мак)
Картоплю почистити і відварити. Охолодити і натерти на терці (або взяти готове пюре, що залишилось ). Додати м'яке масло, жовток, борошно, сіль. Все ретельно перемішати. Повинно вийти м'яке еластичне тісто. Покласти його на 30 хвилин у холодильник.
Розділити тісто на 16 частин, кожну розкачувати дуже тонким шаром і складати одна на одну в стопку. Те, що вийшло, розкачати ще раз товщиною приблизно 7 мм. Змастити збитим білком і посипати трохи кмином або кунжутом чи тертим сиром і сіллю.(Я зверху сіль не посипала). Нарізати на квадратики, викласти на змащене маслом деко або застелене пекарським папером. Я спочатку нарізала, потім змащувала і посипала.
Випікати 20 хвилин при температурі 180*С до рум"яного кольору
P.S. Потрібно готувати відразу кілька порцій, а то може комусь не вистачити навіть спробувати! Печиво смачне , хрустке, мягеньке. Підходить і до супу, і до кави , і до пива . Для любителів несолодкої листкової випічки просто знахідка.
Рецепт ще є в авторське темі
Джерело: Рецепт з сайту Едим дома
|
|