|
Тісто: 3 жовтки 1 пачка маргарину (250 гр) 3 скл. борошна
Крем: 3 білки збити з 1 стаканом цукру, додати горіхи та ізюм.
Маргарин ( заздалегідь вийняти з холодильника щоб був кімнатної температури) перетерти з борошном. Жовтки гарно розтерти до однорідної маси і додати до борошна і замісити тісто. Тісто повинне бути м'яке, еластичне. Залишити тісто на 1-2 год. в холодильнику.
Тісто поділити на 4 частини. Кожну частину розкачувати тонко, присипаючи борошном. Змастити начинкою і скатати у рулет. Перекласти на деко і тупою стороною ножа зробити насічки, на відстані 4-5 см., тобто надрізати на невеличкі шматочки. Пекти дуже швидко, як тільки підрум'яняться, вийняти з духовки і швидко по цім насічкам розрізати на шматочки, перекласти на блюдо і посипати цукровою пудрою. Від себе додам: якщо яйця не дуже великі, то додаю 4 жовтки. І спочатку я змащую білками пласт, а потім посипаю горіхами та ізюмом ( ба так легше розподілити начинку і горіхи не рвуть тісто.
Джерело: Перепис із записника своєї тітоньки
|
|