|
600-700 г борошна 200 мл теплої води, в яку вмішати 3 жовтки 1 ст. л. цукру 0,5 ч. л. солі капля оцту 2 ст. л. олії
1,5 кг яблук 100 г цукру 4 ст. л. сухарів
Замісити м'яке тісто, поділити на 4 частини, змазати олією і залишити на дві години в теплому місці. Я робила знову пів порції і дала один жовток, поділила на дві частини. Розкачувала на рушничку підсипаючи мукою, потім тильною стороною рук витягувала, ризикнула і ручками потягнути lol потім змазати олією і присипати сухарями, виклала начинку, її багато. Почистила яблука, 1,5 кг, присипала 100 г цукру і залишила, сік яблук злила, посипала бісквітними сухарями 4 ст. л., ваніль і виклала на підготовлене розтягнуте тісто, начинка зайняла більшу половину тіста, відступала від країв 1,5 см smile На цей раз не смажила, бо більше подобається смак свіжих печений яблук. Закрутити за допомогою рушничка, верх змастити олією, пекти. Так само виглядає і тісто філо, його теж розкачую до такого стану спекла два струдлі і ще гарячими присипала пудрою.... в розрізі...
P.S. Найсмачніший штрудель! Коли примазувати яйцем, то кришиться при нарізанні, а я тепер постійно мажу олією або маслом, верх мягенький і ріжу ще гаряче. А чим те тісто тонше, тим виходить смачніше.
Рецепт також є в авторській темі
Джерело: Рецепт з нету.
|
|