Пропоную ще один рецепт з польського блогу, теж попробувала на пів порції і робила з яблуками. Тісто: 400 г муки, 350 мл води нагріти до 50 градусів додати 30 мл оливкової олії, дрібка солі.Поділили на два кусочка. Принцип замісу і вистоювання, розкачування, теж такий самий як і у попередньому рецепті тут,підготовити квадрат під струдель, присипати ще сухарями по змазаному олією тісті, перед викладкою яблук, щоб не було дуже мокре. Вийшло два струдля.Скручувати за допомогою рушничка. Зверху олією мазати і пекти. Начинка, нарізала яблука 7 шт, трохи притушила на сковороді з бісквітними сухарями і ложкою оливкової олії, додати 3 ст.л. цукру, ваніль, кориці не додаю бо трохи надоїла і ізюму теж, можна у начинку додати варений гарбузик і дрібно порізати. Струдель вийшов такий нічого. Пробуйте!!! Смачного!!!! Зараз печу ще струдель, фото і рецепт виставлю пізніше
Сподобався струдель із тіста філо, та чомусь не вразив, так як струдель з тіста по цьому рецепту Рецепт тіста: -600-700 г муки, 200 мл теплої води, в яку вмішати 3 жовтки, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч.л. солі, капля оцту, 2 ст.л. олії. Замісити мягке тісто, поділити на 4 частини, змазати олією і залишити на дві години в теплому місці. Я робила знову пів порції і дала один жовток, поділила на дві частини. Розкачувала на рушничку підсипаючи мукою, потім тильною стороною рук витягувала, ризикнула і ручками потягнути потім змазати олією і присипати сухарями, виклала начинку, її багато, почистила яблука, 1,5 кг, присипала 100 г цукру і залишила, сік яблук злила, посипала бісквітними сухарями 4 ст.л., ваніль і виклала на підготовлене розтягнуте тісто, начинка зайняла більшу половину тіста, відступала від країв 1,5 см На сей раз не смажила, бо більше подобається смак свіжих печений яблук Закрутити за допомогою рушничка, верх змастити олією, пекти. Так само виглядає і тісто філо, його теж розкачую до такого стану спекла два струдлі і ще гарячими присипала пудрою.... в розрізі... Смачного!!!!! /рецепт з нету/
Струдлі--то тонка справа(і буквально, і переносно). Марічко, то вже маєш досить практики! Мені теж сподобалося його розтягувати до товщини газети. А не кришився при нарізанні? я різала відразу на кусочки. Гарно, смачно!!!