|
1/3 пачки(100г)дріжджів 750 г води теплої 1,5 ст.л цукру 1,5 ст.л солі 1,5 ст.л оцту 1,5ст.л олії Мука олія для змащування
Розім'яти дріжджі з цукром до рідкого стану ,додати всі інші компоненти поступово всипати муку і вимішувати тісто. Місити м'якше як на вареники. Поділити його на три рівні частини, та у попередньо змащені олією форми- цеглинки 3 штуки,викласти його.Накрити зверху рушником та залишити для підняття у формі в теплому місці приблизно на пів години. Має піднятись трошки більше як пів форми. Змастити верх олією та пекти при 180 градусах 50хв. спечений хліб вийняти із форми та накрити рушником або теплою тканиною для остигання.
P.S. На фото хліб має блискучий верх - це тому, що я його змастила збитим яйцем. Згідно рецепту хліб має мати сірувато-матову поверхню.
|
|