|
Тісто: 5 жовтків 250 г маргарину 2 ст. л. сметани 1 скл. цукру 1 п. розпушувача 500-700 г борошна
Кокосова начинка: 200 г кокосу 5 білків 6 ст. л. цукру 2 ст. л. крохмалю
1 л яблучних дольок
Замісити тісто, розділити на 2 частини. Одна більша, друга менша. Меншу кульку кидаємо в морозилку. Для яблучної начинки використовуємо 1 л яблучних дольок. Перед тим їх потрібно відкинути на друшляк. Якщо у вас не має дольок використовуємо 1,5 кг яблук. Чистимо,дрібненько ріжемо, додаємо стакан цукру і пачку ванільки, 1с.л манки. До дольок цукру вже не потрібно ,тільки манка і ваніль.
Білки збити з цукром до піків. Додати кокос і крохмаль, добре вимішати. Одну частину тіста розтачуємо на деко, робимо краї з тіста. Посипаємо манкою або сухарями. Викладаємо яблука, поверх яблук кокосову масу, зверху натираємо наше тісто з морозилки. Випікаємо 50-60 хв при t180 градусів. Якщо ви не любите кокосу можна використати 2 пачки киселю, але крохмаль тоді також не додаємо.
|
|