100 г вершкового масла цедра з двох лимонів 1 скл. цукру 2 яйця 2 ст. л. лимонного соку 1/3 скл. молока 1 1/2 скл. борошна 1/2 ч. л. розпушувача 1/2 ч. л. соди 1/2 ч. л. солі 1\2 склянки сухої журавлини
В чаші міксера збити масло з цукром і лимонною цедрою до світлої повітряної маси. Додати яйця, сік лимона і молоко і перемішати з допомогою ложки (можна трошки збити) В окремій посудині змішати просіяне борошно, розпушувач, соду, сіль і журавлину. Додати масляну суміш і обережно перемішати до однорідності тіста. Якщо є необхідність, змастити форму маслом, викласти тісто і пекти до готовності. Повністю охолодити.
P.S. Журавлину можна вимочити в алкоголі. Печеться в невеличкій формі. Температура в розігрітій духовці 160-170 градусів (в режимі турбо) Час випічки 40-45 хвилин. При випічці в силіконовій формі час збільшується на 15 хвилин. Кекс смачніший на наступний день.
Джерело: З книги "Просто пригостити" Рецепт взяла в Клари_С з кукінгу. Дякую!
|