1 лимон
300 гр борошна
пів пакетика розпушувача
сода 1/4 ч. л.
щіпка солі
250 гр цукру
125 мл сметани
2 ст. л. маку
175 гр вершкового масла
4 яйця
1 ч. л. ванільної есенції
Для заливки:
2 ст. л. сметани
сік одного лимона
цукор 1 ст. л.
мигдальна стружка цукрова пудра для посипання
Борошно змішуємо в окремій мисці з розпушувачем, щіпкою солі, содою і маком.
М'яке вершкове масло розтираємо з цукром.
Додаємо яйця і збиваємо з допомогою міксера.
Поперемінно добавляємо борошно і сметану. Збиваємо 3-4 хвилини.
Добавляємо ванільну есенцію.
З лимона знімаємо цедру.
Добавляємо до тіста.
Викладаємо в змащену вершковим маслом форму для випічки та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
Готовність визначаємо за допомогою зубочистки.
Тим часом робимо сметанну заливку:
в каструльці нагріваємо сік лимона, добавляємо 1 ст. л. цукру и 2 ст. л. сметани. Перемішуємо до розчинення цукру і заливаємо готовий гарячий кекс і даємо просочитися за допомогою силіконової форми для випічки, відтягуючи краї форми.
Зверху посипаємо цукровою пудрою та мигдальною стружкою.
Дуже дякую за рецепт zevs_cook Надзвичайно смачний кекс! Цей рецепт є вже у нас нас на форумі в
Катерини Якось я пропустила )))